Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zvolenčania môžu športovať na sídlisku, otvorili fitnes v prírode

Zariadenia sú určené pre všetky vekové kategórie detí a dospelých, pri cvičení sa využíva váha vlastného tela, podľa vlastnej kondície si môže každý užívateľ zvoliť spôsob cvičenia a relaxu. Foto: TASR/Jozef Poliak

Cieľom vybudovania fitnes v prírode bolo tiež sprístupniť a oživiť priestor budúceho mestského parku, vylákať ľudí von do prírody.

Zvolen 10. apríla (TASR) - Fitnes v prírode, prístupné širokej verejnosti, vzniklo v lokalite Lanice na zvolenskom sídlisku Západ.

"Zostava cvičiacich prvkov obsahuje desať komponentov na precvičovanie rovnováhy a pre posilňovanie rôznych svalových skupín. Obsahuje kladiny, skákadlá, hrazdy, šplhadlá. Zariadenia sú určené pre všetky vekové kategórie detí a dospelých, pri cvičení sa využíva váha vlastného tela, podľa vlastnej kondície si môže každý užívateľ zvoliť spôsob cvičenia a relaxu," uviedla pre TASR vedúca oddelenia rozvoja na Mestskom úrade vo Zvolene Juliana Kochlicová Ištóková.

Cieľom vybudovania fitnes v prírode bolo tiež sprístupniť a "oživiť" priestor budúceho mestského parku, vylákať ľudí von do prírody. Lokalita Lanice bola vybraná pre svoje prírodné prostredie, dostupnosť z centra a hlavne sídliska Zvolen Západ, ktoré je najväčším vo Zvolene.

Celkové náklady na projekt dosiahli 11.533 eur, z toho Nadácia VAŠE ZDRAVIE poskytla 9184 eur a Mesto spolufinancovalo projekt sumou 2349 eur.

Nadácia pôsobí v regióne Zvolena už 14 rokov. Jej aktivity sú zamerané na podporu zdravého životného štýlu hlavne u detí a mládeže. Jednou z prvých spoločných aktivít s mestom Zvolen bola realizácia 3D detského ihriska na Námestí SNP v roku 2013. Ihrisko je dnes permanentne využívané.

Nadácia financuje projekty z výberu 2% a z darov fyzických a právnických osôb. Cieľom nadácie je zafinancovať prvotnú myšlienku a realizovať ju. Pokiaľ sa ukáže, že myšlienka bola správna a občania majú z tejto investície úžitok a radosť, je úsilie motivovať mesto ako aj občanov a firmy v meste Zvolen na ďalší rozvoj, ale už s ich finančným zainteresovaním.