Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Kráľ detských čitateľov zvolenskej knižnice prečítal za rok 164 kníh

Foto: teraz.sk/Facebook

Krajská knižnica vo Zvolene už niekoľko rokov oceňuje najusilovnejších detských čitateľov.

Zvolen 4. marca (TASR) - Žiak Základnej školy J. Alexyho vo Zvolene Adam Vaňko sa stal kráľom čitateľov v tamojšej Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra (KKĽŠ) za rok 2019. V priebehu uplynulého roka si z knižnice vypožičal a aj prečítal celkom 164 kníh. Slávnostná korunovácia kráľa detských čitateľov sa v KKĽŠ uskutočnila v stredu dopoludnia.

Ako pre TASR uviedla pracovníčka knižnice Zlatica Brodnianska, aj keď sa počet prečítaných kníh u víťaza zdá byť pomerne vysoký, v predchádzajúcich rokoch tejto súťaže zvíťazili aj takí detskí čitatelia, ktorý za rok "zdolali" okolo 250 kníh.

Krajská knižnica vo Zvolene už niekoľko rokov oceňuje najusilovnejších detských čitateľov. Kritériom sa stal počet vypožičaných kníh z knižnice v predchádzajúcom roku, časté návštevy knižnice, ale aj schopnosti osobne prezentovať prečítanú literatúru, svoju školu či mesto.

Udeľovanie ocenení 'Kráľ detských čitateľov' bolo súčasťou programu KKĽŠ Týždeň slovenských knižníc. V stredu popoludní sa ešte v študovni knižnice uskutoční burza kníh a podujatie Hodinka s umením. Tentoraz to bude diskusia o pop-arte, reklame, street arte a Banksym.

Vo štvrtok (5. 3.) je ešte na programe predstavenie prvej knihy 17-ročnej Zvolenčanky Júlie Zlúkyovej s názvom Dcéra vlkov a v piatok (6. 3.) zábavný kvíz pre študentov stredných škôl Drogy, to teda nie!