Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Na drevárskej knižnici vo Zvolene vymenia okná a dvere

Na snímke pamätná izba rodiny Ostrolúckych v Lesníckom a drevárskom múzeu vo Zvolene. Foto: TASR - Ján Krošlák

Podľa údajov zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie je predpokladaná hodnota zákazky 430.000 eur.

Zvolen 6. júla (TASR) - Projekt obnovy Slovenskej lesníckej a drevárskej knižnice (SLDK) pri Technickej univerzite vo Zvolene je v záverečnej fáze procesu verejného obstarávania. Pôjde predovšetkým o výmenu okien a dverí na budove, ktorú postavili ešte v 20. rokoch uplynulého storočia.

Podľa údajov zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie je predpokladaná hodnota zákazky 430.000 eur. "Až 40 percent bude hradených z rozpočtu univerzity, 60 percent z prostriedkov štátneho rozpočtu," uviedla pre TASR hovorkyňa technickej univerzity Ľubica Benková.

Univerzita plánuje v rokoch 2021 až 2022 zrealizovať v knižnici aj rekonštrukciu obvodového plášťa budovy a komplexnú úpravu vonkajších priestorov a vytvorenie relax zóny.

SLDK je akademickou knižnicou Technickej univerzity a plní aj úlohy špecializovanej vedeckej knižnice pre oblasť lesníctva a drevárstva v rámci Slovenska.

Aktivity knižnice sa zameriavajú na uspokojovanie informačných, vzdelávacích a kultúrnych potrieb študentov a pracovníkov Technickej univerzity a na poskytovanie knižnično-informačných služieb študentom vysokých a stredných škôl, knižnica je prístupná širokej odbornej verejnosti a inštitúciám vo Zvolene, v rámci regiónu aj Slovenska. Poskytuje knižnično-informačné služby v knižničnom centre a informačnom centre.