Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica sa vracia k bežnému fungovaniu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vo zvolenskej nemocnici sú aktuálne dvaja pacienti s ochorením COVID-19 na bežnom oddelení. Ďalší 18 ležia na lôžkach s prívodom kyslíka.

Zvolen 20. apríla (TASR) – Pandemická situácia vo zvolenskej nemocnici sa zlepšila, zdravotníci sa tak postupne vracajú k bežnému fungovaniu a rozbiehajú sa plánované operácie. TASR o tom v stredu informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

"Zákaz návštev zatiaľ u nás zostáva v platnosti, ale rozbehli sme plánované operácie. Budeme radi, keď nás aj samotní pacienti budú v tejto veci kontaktovať. Budeme sa snažiť postupne zastavené operácie dobiehať," uviedla riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá.

Vo zvolenskej nemocnici sú aktuálne dvaja pacienti s ochorením COVID-19 na bežnom oddelení. Ďalší 18 ležia na lôžkach s prívodom kyslíka. Rovnaký počet ľudí je aj v krupinskej nemocnici, ktorá patrí k zvolenskej. Z celkového počtu pacientov však podľa hovorkyne nie je na umelej pľúcnej ventilácii ani jeden. Ako dodala, počas Veľkej noci hospitalizovali siedmich ľudí s novým koronavírusom.

Pre nízky záujem o očkovanie proti novému koronavírusu Banskobystrický samosprávny kraj k 31. marcu ukončil činnosť veľkokapacitného očkovacieho centra vo Zvolene. "Hoci záujem o očkovanie poklesol na minimum, prípadní záujemcovia majú stále možnosť dať sa vakcinovať proti ochoreniu COVID-19 priamo v nemocnici," ukončila Pavliková.