Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica zmenila miesto bezplatného antigénového testovania

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

Nemocnica sa už pripravuje na fungovanie počas vianočných sviatkov.

Zvolen 14. decembra (TASR) – Nemocnica vo Zvolene mení miesto, kde sa môžu záujemcovia podrobiť bezplatnému antigénovému testovaniu na nový koronavírus. Po novom sa mobilné odberové miesto nachádza v priestoroch klubu dôchodcov v blízkosti nemocnice na Ferjenčíkovej ulici. Informovala o tom hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

"Od pondelka je mobilné miesto v klube dôchodcov pri nemocnici. Testovanie na PCR testy zostáva na poliklinike," uviedla riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá. Vedenie nemocnice o presune rozhodlo v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou.

Zvolenská nemocnica aktuálne eviduje 38 zamestnancov s ochorením COVID-19, ďalší dvaja sú v domácej karanténe. V zariadení je hospitalizovaných 50 pacientov s novým koronavírusom, zdravotný stav dvoch z nich si vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

Nemocnica sa už pripravuje na fungovanie počas vianočných sviatkov. "Všetkým pacientom, ktorým to zdravotný stav dovolí, umožníme, aby najkrajšie sviatky v roku strávili s rodinami. Výnimkou sú ťažké stavy a pacienti pozitívni na COVID-19.

Robíme všetko pre to, aby sme aj počas sviatkov chod nemocnice zachovali. Vykonávať budeme len akútnu zdravotnú starostlivosť, návštevy sú stále pre pandémiu koronavírusu zakázané,"
vysvetlila Veselá.