Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica zrenovovala chirurgické oddelenie

Ilustračné foto Foto: TASR/Univezitná nemocnica Bratislava

Celková renovácia chirurgického oddelenia so šiestimi nadštandardnými izbami trvala päť mesiacov.

Zvolen 4. marca (TASR) - Nemocnica Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL, otvorila zrenovované chirurgické oddelenie. Obnova a zariadenie oddelenia, ktoré sa nachádza na treťom poschodí Chirurgického pavilónu, vyšli na takmer 50.000 eur.

"Renovácia prebehla bez väčších problémov a oddelenie sa posunulo na úroveň porovnateľnú so zahraničnými centrami. Pacienti získali kvalitnejšiu starostlivosť, lekári a zdravotný personál moderné zázemie pre ich prácu," uviedla pre TASR hovorkyňa AGEL SK Marta Csergeová.

Celková renovácia chirurgického oddelenia so šiestimi nadštandardnými izbami trvala päť mesiacov. „V priestoroch boli vymenené podlahy a vymaľované steny. Do izieb bol zakúpený nový nábytok, postele, matrace, posteľnú bielizeň a TV. Vynovené a upravené boli tiež spoločné priestory, sociálne zariadenia a kuchynka tak, aby bol zabezpečený bezproblémový bezbariérový prechod,“ uviedol riaditeľ nemocnice Jozef Botka.

„Vďaka zakúpeniu nového prístrojového vybavenia mohli byť zavedené nové operačné techniky z oblasti miniinvazívnej a hlavne laparoskopickej chirurgie. Konkrétne sú to laparoskopické operácie hernií, či už inguinálnych, alebo aj hernií v jazvách. Sú to operačné postupy, ktoré zabezpečujú pacientovi lepší pooperačný komfort a následne aj lepšiu kvalitu života, nižšie riziko recidívy ochorenia a pooperačných komplikácií,“ vysvetlil primár oddelenia Dalibor Panuška.

Chirurgické oddelenie Nemocnice Zvolen má dlhoročnú históriu. Poskytuje nadštandardnú všeobecnú chirurgickú starostlivosť, urgentnú aj plánovanú. Na oddelení je ročne hospitalizovaných viac ako 3800 pacientov.