Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zvolen otvorí tradičnú Vianočnú dedinu, bude však s obmedzeniami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Séria kultúrnych podujatí trvá do Vianoc, publikum v minulých rokoch zabávali hudobníci, speváci a aj folkloristi.

Zvolen 26. novembra (TASR) – Mesto Zvolen pre svojich obyvateľov otvorí tradičnú Vianočnú dedinu 1. decembra, pre nový koronavírus to však bude v obmedzenom režime. Pre TASR to v piatok uviedol zvolenský hovorca Martin Svatuška.

Ako dodal, súvisí to s tým, aby boli splnené jednotlivé protipandemické opatrenia prijaté vládou a hlavným hygienikom. „Bude tak možné zakúpiť v nej vianočné oplátky, medovníky, mäsové či syrové výrobky a ďalšie tradičné potravinové produkty formou okienkového predaja, teda zabalené a určené na odber so sebou,“ spomenul s tým, že nebude možné podávať lievané teplé nápoje, teda ani punč. Podľa neho dedina bude opäť tradične vyzdobená. Chýbať nebudú vyrezávaný betlehem, vianočný stromček či svetielka hviezdneho neba.

Vianočná dedina otvára svoje brány pre ľudí každoročne začiatkom decembra. Séria kultúrnych podujatí trvá do Vianoc, publikum v minulých rokoch zabávali hudobníci, speváci a aj folkloristi. Atmosféru sviatkov spríjemňujú svetielka, vianočný stromček a aj koledy. Záujemcovia mávali k dispozícii stánky s občerstvením, s teplými nápojmi a punčom. Priestor dostávajú aj remeselníci a domáce výrobky.