Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Zvolen plánuje ukončiť spoluprácu so súčasným dodávateľom kosenia

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Primátor Vladimír Maňka uviedol, že súčasný dodávateľ dokončí kosenie v centre mesta, na sídliská Zlatý potok a Sekier už nastúpia iné spoločnosti.

Zvolen 29. mája (TASR) - Mesto Zvolen plánuje ukončiť spoluprácu s dodávateľom kosenia a službu chce objednávať od iných firiem. TASR o tom v pondelok informoval hovorca mesta Martin Svatuška.

Primátor Vladimír Maňka uviedol, že súčasný dodávateľ dokončí kosenie v centre mesta, na sídliská Zlatý potok a Sekier už nastúpia iné spoločnosti. "Už počas tohto týždňa sa pustia do práce. Čoraz častejšie sa stretávam s tým, že ľudia berú situáciu do vlastných rúk a sami sa púšťajú do kosenia priestranstva v okolí svojho bydliska," dodal.

V uplynulej sezóne vo Zvolene kosila spoločnosť Begbie, po tom, ako vypovedala zmluvu, muselo mesto pristúpiť k verejnému obstarávaniu. Jeho víťazom sa stala súčasná spoločnosť.

Aktuálne vo Zvolene kosí spoločnosť, ktorá zvíťazila aj v nedávnom verejnom obstarávaní. Prednostka Mestského úradu vo Zvolene Soňa Šáliová priblížila, že súťaž vyhrala v elektronickej aukcii. Prvú kosbu robili na základe objednávky, pretože zmluva musí byť vždy schválená v zastupiteľstve, čo by malo byť až v súčasnosti. "Na základe skúseností z posledných týždňov však predložíme na rokovanie mestského zastupiteľstva návrh neschváliť uzavretie zmluvy s víťazným uchádzačom," objasnila s tým, že ak to poslanci odsúhlasia, vyhlásia nové verejné obstarávanie. "Do dvoch týždňov by sme chceli získať iného dodávateľa. Ten by mal kosiť verejné priestranstvá počas zvyšku tohto roka," spresnila.

Prednostka Mestského úradu vo Zvolene Soňa Šáliová priblížila, že tak vyhlásia nové verejné obstarávanie. "Do dvoch týždňov by sme chceli získať iného dodávateľa. Ten by mal kosiť verejné priestranstvá počas zvyšku tohto roka," spresnila.

Mesto v dôvodovej správe uvádza, že kosenie vo Zvolene nebolo v požadovanej kvalite ani čase. Primátor Vladimír Maňka uviedol, že súčasný dodávateľ dokončí kosenie v centre mesta, na sídliská Zlatý potok a Sekier už nastúpia iné spoločnosti. "Už počas tohto týždňa sa pustia do práce. Čoraz častejšie sa stretávam s tým, že ľudia berú situáciu do vlastných rúk a sami sa púšťajú do kosenia priestranstva v okolí svojho bydliska," ukončil.