Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Krajskej knižnici ĽŠ vo Zvolene bude nové podujatie - Noc v knižnici

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Podujatie začne už krátko popoludní a to kreatívnymi dielňami s ukážkami výroby odznakov, servítkovania a premeny starých kníh.

Zvolen 20. septembra (TASR) - S bohatým kultúrnym programom, ktorý tvoria aktivity pre deti a dospelých, sa v piatok 24. septembra uskutoční v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra (KKĽŠ) vo Zvolene nové podujatie s názvom Noc v knižnici.

"Toto podujatie je organizované vo všetkých regionálnych knižniciach v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja a jeho cieľom je prezentovať knižnice verejnosti ako miesta otvorené pre priateľské stretnutia jednotlivcov, miestnych komunít i pre organizovanie kultúrnych a vzdelávacích podujatí," uviedla pre TASR pracovníčka zvolenskej knižnice Zlatica Brodninska.

Podujatie začne už krátko popoludní a to kreatívnymi dielňami s ukážkami výroby odznakov, servítkovania a premeny starých kníh. Nasledujú Rozprávkové dobrosvety a ukážky bábok Zuzany Almáši Koreňovej.

"Večerný program pre dospelých tvoria najmä literárne besedy so zvolenskými autormi - Júliou Zlúkyovou a Ondrejom Kalamárom i stretnutie s obľúbenými slovenskými spisovateľkami – Petrou Nagyovou Džerengovou a Michaelou Ellou Hajdukovou. Prestávky medzi besedami oživí Nočné hudobné osvieženie v podaní živej kapely a na záver večera je pre účastníkov pripravené žrebovanie tomboly o zaujímavé ceny," doplnila Brodnianska.