Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Zahraniční študenti Technickej univerzity vo Zvolene sú na internátoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Zimný semester akademického roka 2020/2021 sa na univerzite začal v prezenčnej forme.

Zvolen 28. októbra (TASR) – Študentské domovy Technickej univerzity vo Zvolene (TUZVO) sú v prevádzke, zahraniční študenti v nich zatiaľ ostávajú. „Ich štúdium je dištančnou metódou. Celá univerzita prešla od začiatku tohto týždňa výlučne na dištančné vzdelávanie,“ uviedla v stredu pre TASR hovorkyňa TUZVO Ľubica Benková.

Zimný semester akademického roka 2020/2021 sa na univerzite začal v prezenčnej forme. „Momentálna epidemiologická situácia na univerzite, keď v súčasnosti nemáme žiadneho pozitívne testovaného študenta ani zamestnanca, nám dovolila prijať takéto rozhodnutie. Avšak pri akejkoľvek zmene epidemiologickej situácie krízový štáb operatívne zasadne a prijme v tejto veci ďalšie rozhodnutie,“ uviedol počas otvorenia akademického roka rektor TUZVO Rudolf Kropil.

V súčasnosti je však pre opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu situácia v škole iná. „Na univerzite sme prerušili akékoľvek vzdelávacie činnosti prezenčnou metódou vo všetkých stupňoch štúdia. Prerušili sme aj študijné aktivity, ktoré si vyžadujú fyzickú prítomnosť, ako je napríklad práca v laboratóriách. Presunuté sú na obdobie, keď sa zlepší epidemiologická situácia,“ poznamenala hovorkyňa univerzity.

Ako dodala, neuskutočňujú sa ani zasadnutia a rokovania kolektívnych samosprávnych orgánov a správnej rady. „V prípade, že by ich rokovanie bolo nevyhnutné, bude uskutočnené výhradne využitím videokonferencie,“ ukončila Benková.

Podľa semafora okresov a počtu prírastkov je v súčasnosti mesto Zvolen v červenej fáze. K 27. októbru eviduje tento región 258 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom.