Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Zvolen s viacerými obmedzeniami otvoril vianočnú dedinu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vianočný stromček na námestí rozsvietia v nedeľu 6. decembra.

Zvolen 27. novembra (TASR) – Mesto Zvolen na námestí otvorilo pre svojich obyvateľov a aj návštevníkov tradičnú vianočnú dedinu. „Pripravené sú stánky, vyrezávaný Betlehem a aj svetielka hviezdneho neba. V obmedzenej forme dokonca ostalo aj občerstvenie, a to vrátane punču,“ informoval v piatok TASR hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška s tým, že dedinu si ľudia môžu užívať s viacerými obmedzeniami.

Keďže v súčasnosti platia na Slovensku prísne protiepidemické opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19, desať stánkov otvorili tento rok bez veľkých osláv. Záujemcovia v nich však nájdu rovnaký sortiment ako v minulosti. Občerstvenie si budú môcť ľudia kúpiť cez okienko stánkov, bude to však bez možnosti vychutnať si ho priamo na mieste.

Samozrejmosťou je pohyb v priestoroch dediny s rúškom i dodržiavanie potrebných odstupov. Hygienické požiadavky musia splniť aj predajcovia,“ spomenul hovorca a doplnil, že v dedine chýba pódium, na ktorom v minulosti vystúpili s vianočnými koncertmi speváci a kapely. Vystúpenia nahradí reprodukovaná hudba.

Vianočný stromček na zvolenskom námestí rozsvietia v nedeľu 6. decembra. V tento deň medzi 15.30 a 16.30 h budú môcť deti stretnúť Mikuláša, ako sa spoločne so sprievodom prechádza po námestí.

Vianočná dedina vo Zvolene otvára svoje brány pre ľudí každoročne začiatkom decembra.