Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica má 10 pacientov s novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa nej je nemocnica pripravená na tretiu vlnu pandémie nového koronavírusu.

Zvolen 29. septembra (TASR) – Zvolenská nemocnica má v súčasnosti hospitalizovaných desať pacientov s ochorením COVID-19, nikto z nich však nepotrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Pre TASR to v stredu uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Podľa nej je nemocnica pripravená na tretiu vlnu pandémie nového koronavírusu. „Reprofilizované lôžka sú plne v zmysle príkazu Ministerstva zdravotníctva SR,“ spomenula.

Pre šírenie nového koronavírusu nepovoľuje nemocnica návštevy hospitalizovaných pacientov na lôžkových oddeleniach. Ako hovorkyňa dodala, návštevy sú zakázané na základe rozhodnutie ministerstva zdravotníctva podľa platného usmernenia a aktuálnej epidemiologickej situácie. „V pôrodnici pustia k pôrodu sprevádzajúcu osobu, predložiť však musí negatívny PCR test na ochorenie COVID-19 nie starší ako 72 hodín," ukončila s tým, že ak sa prijatie rodičky stane neodkladné a sprevádzajúca osoba sa nevie preukázať negatívnym PCR testom, nemocnica jej antigénový aj PCR test urobí za stanovené poplatky.