Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica má 25 zamestnancov pozitívnych na COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V nemocnici platia prísne protiepidemiologické opatrenia aj naďalej, nemocnica vykonáva len urgentnú zdravotnú starostlivosť, informuje hovorkyňa.

Zvolen 26. januára (TASR) - Zvolenská nemocnica má v súčasnosti 25 zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19 a jeden je v karanténe. Pre TASR to v utorok uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Podľa nej nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť 51 pacientom s novým koronavírusom, siedmi si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. S podozrením na ochorenie COVID-19 sú v tomto zariadení dvaja pacienti. „V nemocnici platia prísne protiepidemiologické opatrenia aj naďalej, nemocnica vykonáva len urgentnú zdravotnú starostlivosť,“ zhrnula hovorkyňa.

V tomto zdravotníckom zariadení od konca septembra minulého roka platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus. „Otec, alebo iná sprevádzajúca osoba môže byť pri pôrode za dodržania prísnych opatrení,“ dodala Pavlikova.

Mobilné odberové miesto zvolenskej nemocnice na bezplatné antigénové testovanie verejnosti sa nachádza v priestoroch klubu dôchodcov v blízkosti nemocnice na Ferjenčíkovej ulici. Odbery sa uskutočňujú každý pracovný deň od 10.00 do 14.00 h.