Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica má 50 pacientov s novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z hospitalizovaných pacientov je 44 ľudí na bežnom lôžku a stav troch je veľmi vážny, takže ich dýchanie zabezpečuje umelá pľúcna ventilácia.

Zvolen 10. januára (TASR) – Počet hospitalizovaných pacientov s novým koronavírusom vo zvolenskej nemocnici klesol. Aj napriek tomu však výrazné zlepšenie pandemickej situácie toto zdravotnícke zariadenie nezaznamenalo. TASR o tom v pondelok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

„Aktuálne máme vo Zvolene aj s našim vysunutým pracoviskom v Krupine hospitalizovaných 50 pozitívnych pacientov. Z nich na bežnom lôžku je 44 ľudí a stav troch je veľmi vážny, takže ich dýchanie zabezpečuje umelá pľúcna ventilácia,“ objasnila riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Podľa hovorkyne zo zamestnancov nemocnice pozitívne testovali 22, ďalší dvaja sú v karanténe. Celkovo je v nemocnici zaočkovaných 78 percent zamestnancov. Na nový koronavírus od začiatku decembra minulého roka v nemocnici zaznamenali 34 úmrtí.

„Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 sme rozšírili na štyri dni a pri tomto režime zostávame aj naďalej. Od piatku 14. januára v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom spúšťame vakcináciu detí vo veku od piatich do 11 rokov,“ dodala riaditeľka nemocnice. Deti majú byť vopred registrované na portáli www.korona.gov.sk a musia prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu. „Pri očkovaní je vždy prítomný na mieste aj pediater,“ ukončila hovorkyňa.