Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica má 54 pacientov s novým koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vo zvolenskej nemocnici platia prísne protipandemické opatrenia, pomáhajú aj vojaci Ozbrojených síl SR.

Zvolen 22. novembra (TASR) – Zvolenská nemocnica má 54 pacientov s novým koronavírusom, chod nemocnice však zatiaľ ohrozený nie je. TASR o tom v pondelok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Aktuálne máme hospitalizovaných 43 pacientov na štandardných kyslíkových lôžkach, stav siedmich si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu a štyria sú na neinvazívnej ventilácii. Pozitívne na ochorenie COVID-19 je jedno dieťa,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že nakazené sú aj tri rodičky na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. Pripomenula tiež, že mimo práce je 13 zamestnancov. Vo vysunutom pracovisku zvolenskej nemocnice, v Krupine, je podľa nej na lôžkach 14 ľudí s novým koronavírusom.

Vo zvolenskej nemocnici platia prísne protipandemické opatrenia, pomáhajú aj vojaci Ozbrojených síl SR. Vo vakcinačnom centre sa minulý týždeň zaočkovalo takmer tisíc ľudí. „Aj tento týždeň budeme podávať vakcíny vo veľkokapacitnom očkovacom centre zriadenom v spolupráci s Banskobystrickým krajom vo štvrtok a v piatok (25. - 26. 11.),“ ukončila riaditeľka.