Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica má 57 pacientov s novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zvolen 8. novembra (TASR) – Pandemická situácia vo zvolenskej nemocnici sa zhoršila, plánovaná operatíva však zatiaľ obmedzená nie je. TASR o tom v pondelok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí. Podľa nej medzi zamestnancami aktuálne chýba 19 ľudí.

V súčasnosti poskytujeme zdravotnú starostlivosť 57 pacientom s novým koronavírusom, z toho 45 je umiestnených na štandardných lôžkach s kyslíkom. Štyria sú na jednotke intenzívnej starostlivosti a päť pacientov si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Podľa nej zmena nastala na internom oddelení. „Pre pacientov s novým koronavírusom sme znížili počet lôžok na tomto oddelení, takže prijímaní do nemocnice na hospitalizáciu budú pacienti len v akútnom stave,“ podotkla riaditeľka.

Hovorkyňa pripomenula, že v tomto zdravotníckom zariadení stále platí zákaz návštev pacientov okrem výnimiek. „V posledných dňoch sa zvýšil záujem ľudí o očkovanie najmä treťou dávkou vakcíny, pribudli však aj záujemcovia o prvú a druhú dávku,“ ukončila.