Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica má 64 pacientov s novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V nemocnici stále platí zákaz návštev.

Zvolen 1. apríla (TASR) – Zvolenská nemocnica zaznamenala mierne zlepšenie pandemickej situácie. TASR o tom v piatok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Pripomenula, že žiadny pacient nie je pre ochorenie COVID-19 na umelej pľúcnej ventilácii. „V piatok je pacientov s novým koronavírusom, ktorým poskytujeme zdravotnú starostlivosť, 64. Na kyslíkových lôžkach máme 33 ľudí, v našom vysunutom pracovisku v Krupine je ďalších 12 umiestnených na kyslíkových lôžkach,“ priblížila aktuálnu situáciu riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že nemocnica eviduje mierne zlepšenie predovšetkým s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19.

Podľa hovorkyne 15 pacientov je podozrivých na toto ochorenie a čaká na výsledok testu. „Zo zamestnancov pre nový koronavírus stále v nemocnici chýba osem zdravotníkov,“ zdôraznila a dodala, že v tomto zdravotníckom zariadení stále platí zákaz návštev.

Banskobystrický samosprávny kraj pre nezáujem verejnosti ukončil na konci marca činnosť veľkokapacitného očkovacieho centra vo Zvolene. „Tí, ktorí by sa chceli dať zaočkovať, majú túto možnosť priamo vo zvolenskej nemocnici. Je to v infekčnej alebo pediatrickej ambulancii po predchádzajúcom objednaní,“ dodala Pavliková.