Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica má hospitalizovaných 70 pacientov s covidom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V nemocnici naďalej funguje 24-hodinový urgent pre neodkladné prípady. Napriek prichádzajúcim vianočným sviatkom aj naďalej platí prísny zákaz návštev na oddeleniach.

Zvolen 20. decembra (TASR) - Zvolenská nemocnica má v súčasnosti hospitalizovaných 70 pacientov s ochorením COVID-19. TASR o tom v pondelok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

„Piati pacienti majú tak závažný priebeh ochorenia, že sú na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny napojení na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá. Ako dodala, deväť zamestnancov má ochorenie COVID-19 a jeden je v karanténe. Napriek prichádzajúcim vianočným sviatkom aj naďalej platí prísny zákaz návštev na oddeleniach.

Podľa hovorkyne v nemocnici v minulom týždni urobili 37 urgentných operácií, všetky plánované hospitalizácie sú však rozhodnutím Ministerstva zdravotníctva SR dočasne pozastavené. „Tak, ako každý rok cez sviatky, fungujeme aj v rámci ambulancií vo vianočnom režime. Zdravotníci si musia vybrať dovolenky a tiež je to čas, keď aj pacienti, ak môžu, uprednostňujú sviatočnú a rodinnú atmosféru,“ podotkla riaditeľka Ľudmila Veselá s tým, že v štandardnom režimom začínajú ambulancie fungovať 10. januára. „Samozrejmosťou je, že naďalej funguje 24-hodinový urgent pre neodkladné prípady, úrazy a podobne, ako aj starostlivosť o pacientov s ochorením COVID-19. Uvidíme, aký dosah bude mať nový variant koronavírusu, omikron. Naše kapacity v tomto smere sú však naplnené takmer na 100-percent,“ uzavrela hovorkyňa.

Pavliková pripomenula, že v minulom týždni vo vakcinačnom centre v budove Doprastavu zaočkovali zvolenskí zdravotníci takmer 1800 záujemcov, z toho 159 bolo prvou dávkou vakcíny. Pre vianočné sviatky sa tento týždeň vo vakcinačnom centre očkuje v pondelok a v utorok (21. 12.).