Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica má 77 pacientov s novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa hovorkyne má nemocnica výpadok 35 zamestnancov.

Zvolen 16. marca (TASR) – Pandémia nového koronavírusu vo zvolenskej nemocnici neustupuje. Zdravotníci sa starajú takmer o osemdesiat pacientov s ochorením COVID-19. TASR o tom v stredu informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

"V stredu máme celkovo hospitalizovaných 77 pacientov s novým koronavírusom. Na bežnom oddelení ležia šiesti pacienti, na kyslíkových lôžkach máme 33 pacientov. V rámci jednotky intenzívnej starostlivosti sú s ochorením COVID-19 evidovaní štyria pacienti a jeden je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu," konštatovala riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že pracovisko v Krupine eviduje ďalších 17 pozitívnych pacientov. Podľa hovorkyne má nemocnica výpadok 35 zamestnancov. "Vďaka organizačným zmenám to však zvláda," zdôraznila.

Pripomenula tiež, že v zmysle príkazu Ministerstva zdravotníctva SR nemocnica od 12. marca zrušila antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 za poplatok päť eur v mobilnom odberovom mieste. Záujemcovia sa však môžu objednať na webe vysetrenia.agel.sk, cena testu je osem eur.

Pre nízky záujem o očkovanie proti novému koronavírusu Banskobystrický samosprávny kraj k 31. marcu ukončí činnosť veľkokapacitného očkovacieho centra vo Zvolene. "Povinnosť očkovať máme na základe príkazu aj naďalej, budeme ju však zastrešovať sami v rámci niektorej zo svojich ambulancií. Záujemcovia budú o mieste a čase vakcinácie včas informovaní," dodala riaditeľka nemocnice.