Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica obnovuje svoje rehabilitačné oddelenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Celková suma vyhradená na rekonštrukciu oddelenia je 77.000 eur a nemocnica ju financuje z vlastných zdrojov.

Zvolen 29. novembra (TASR) - Zvolenská nemocnica komplexne obnovuje svoje rehabilitačné oddelenie, dočasne ho preto presťahovali. Rekonštrukcia prinesie okrem nových priestorov aj úpravu na pôdoryse. TASR o tom v stredu informovala Jarmila Ševčíková zo spoločnosti Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

Ako ďalej uviedla, s renovačným zásahom začali vo Zvolene v polovici novembra tohto roka. "Celková rekonštrukcia oddelenia prinesie efektívnejšie umiestnenie pracovísk, novú recepciu a uzatvorenú čakáreň pre pacientov," objasnila riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá. Celková suma vyhradená na rekonštrukciu oddelenia je 77.000 eur a nemocnica ju financuje z vlastných zdrojov.

Aktuálny vzhľad oddelenia, ktorý tvorí centrálna chodba a samostatne oddelené pracoviská, tak nahradí nový otvorený model. Spolupracuje totiž aj s pôrodníckym oddelením. V tomto roku tiež zabezpečuje aj rehabilitáciu pacientov po implantácii.

Rehabilitačné oddelenie dočasne funguje v priestoroch Polikliniky AGEL Zvolen na ulici J. Jiskru číslo 8.

Zvolenská nemocnica v súčasnosti obnovuje aj svoju pôrodnicu. Ženy tak svoje deti privádzajú na svet v náhradných priestoroch. "Rekonštrukcia trvá od apríla tohto roku a otvorená by mala byť pred Vianocami," potvrdila Ševčíková. Oddelenie sa dočkalo obnovy pôrodných boxov a operačnej sály pre cisárske rezy. Práce počítajú s vybudovaním štyroch samostatných pôrodných izieb, aby rodičku pri pôrode nič nevyrušovalo. Vo zvolenskej pôrodnici bolo vlani 1121 pôrodov, päťkrát sa narodili dvojčatá. Narodilo sa viac dievčat ako chlapcov.