Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica plošne testuje aj druhýkrát

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Vo zvolenskej nemocnici od konca septembra platí zákaz návštev pacientov.

Zvolen 6. novembra (TASR) – Zvolenská nemocnica testuje pacientov, zamestnancov a ich príbuzných vo svojich priestoroch aj počas druhého kola testovania na ochorenie COVID-19. „V piatok otestujú všetkých pacientov nemocnice a v sobotu (7. 11.) medzi 7.00 a 16.00 h zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Testovanie je certifikovanými antigénovými testami s vydaním príslušného certifikátu,“ uviedla v piatok pre TASR Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Prvé kolo sa uskutočnilo vo zvolenskej nemocnici minulý týždeň v piatok a v sobotu (30. – 31. 10.). „Za dva dni celkovo odobrali zdravotníci vzorky 1670 testovaným, z nich bolo 13 pozitívnych a tí museli nastúpiť na povinnú karanténu,“ poznamenala hovorkyňa.

Ako dodala, situácia v nemocnici je aj napriek novému koronavírusu priaznivá a jej fungovanie je zabezpečené. „Reprofilizovaných lôžok bolo pre potreby pacientov s týmto ochorením vyčlenených celkovo 20,“ doplnila.

„Pre vývoj pandémie je na dennej báze vyhodnocovaná aktuálna situácia a v prípade potreby budú prijímané operatívne riešenia,“ reagovala hovorkyňa s tým, že vedenie nemocnice má pripravené, v súlade s pandemickým plánom, aj riešenia pre prípadné ďalšie zhoršovanie sa situácie. „Významne však môžu zasiahnuť do rozsahu poskytovanej starostlivosti a sú závislé od personálnej situácie v nemocnici,“ ukončila.

Vo zvolenskej nemocnici od konca septembra platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus.