Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica začína s výstavbou nového pavilónu chirurgie

Na snímke ministerska zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (tretia zľava, Hlas-SD), predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondrej Lunter (štvrtý sprava) a predseda predstavenstva spoločnosti Agel Michal Pišoja poklepkávajú základný kameň pri spustení výstavby nového pavilónu chirurgie v priestoroch nemocnice vo Zvolene v piatok 26. apríla 2024. Foto: TASR - Silvia Tannhauserová

Táto investícia podľa nemocnice znamená možnosť ďalšieho rozvoja nosných chirurgických oddelení.

Zvolen 26. apríla (TASR) - Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie. Spolufinancovať ho budú z plánu obnovy a postaviť ho chcú za dva roky. Začiatok prác v piatok spustili poklepaním základného kameňa s účasťou ministersky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) i predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Ondreja Luntera.

Táto investícia podľa nemocnice znamená možnosť ďalšieho rozvoja nosných chirurgických oddelení. Sú to chirurgia, gynekológia a pôrodníctvo, úrazová chirurgia a ortopédia. "Výsledkom investície prevyšujúcej 34 miliónov eur bude moderný pavilón z pohľadu pohybu a presunu pacientov, logistiky a manažmentu pacienta," uviedol Michal Pišoja, predseda predstavenstva spoločnosti Agel, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí. Dodal, že v nadväznosti na existujúcu chirurgickú časť vznikne jeden funkčný a prepojený celok. Podľa neho zmluva o výstavbe je s dodávateľom podpísaná.
Na snímke miesto, kde vyrastie nový pavilón chirurgie zvolenskej nemocnicev piatok 26. apríla 2024.
Foto: TASR - Silvia Tannhauserová

Pre pacientov projekt s piatimi poschodiami prinesie desiatky zrekonštruovaných a 60 nových lôžok, nové operačné sály a recepciu. Pribudnú aj rodinné izby na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. Osobe, ktorá bude sprievodom, umožní, aby bola s rodičkou počas celého pobytu v nemocnici. Pribudnú aj zdravotnícka technika, zariadenie a vybavenie. Nemocnica informovala, že cieľom rozvojového plánu je rozšírenie spektra a rozsahu poskytovanej zdravotnej starostlivosti.