Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Zvolenská nemocnica znova otvára predpôrodné kurzy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vzhľadom na núdzový stav v nemocniciach však aktuálne nie je možné v rámci prípravy absolvovať prehliadku pôrodných sál.

Zvolen 31. mája (TASR) - Vo zvolenskej nemocnici opäť otvárajú od začiatku júna predpôrodné kurzy, ktoré boli vzhľadom na epidemiologické opatrenia zrušené. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, do ktorej nemocnica patrí.

"Tieto kurzy sa konali u nás od minulého roka a nastávajúci rodičia si ich veľmi pochvaľujú. Sme radi, že súčasná situácia ich umožňuje opäť otvoriť, konať sa budú od júna každú stredu,“ uviedla vedúca pôrodná asistentka Katarína Farbiaková s tým, že záujemkyne sa môžu nahlásiť priamo na gynekologicko-pôrodníckom oddelení.

Vzhľadom na núdzový stav v nemocniciach však aktuálne nie je možné v rámci prípravy absolvovať prehliadku pôrodných sál. Prítomnosť otca či inej sprevádzajúcej osoby pri pôrode je v nemocnici možná od polovice apríla.

Od začiatku roka sa v Nemocnici Zvolen narodilo 461 detí, z toho 218 dievčat a 243 chlapcov. V jednom prípade prišli na svet dvojičky.