Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Zvolenská Slatina má vysúťažené ceny elektriny do konca tohto roka

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Rozpočet na rok 2023 zatiaľ v obci nepripravovali. Jeho zostavovaním sa budú zaoberať v mesiacoch október a november.

Zvolenská Slatina 22. septembra (TASR) - Obec Zvolenská Slatina vo Zvolenskom okrese má vysúťažené ceny elektriny do konca tohto roka a plyn do júla budúceho roka. Pre TASR to uviedla starostka Mária Klimentová.

Obáva sa však, ako sa samospráve podarí v súčasnej situácii energetickej krízy súťažením získať elektrickú energiu a za aké ceny. "V roku 2022 však neplánujeme zatiaľ nejakým spôsobom obmedzovať napríklad verejné osvetlenie reguláciou časov svietenia," spomenula. Škola, škôlka i obecný úrad podľa nej musia fungovať. "Kúriť a svietiť musíme, takže tu veľa možností na úsporu energií nevidím," podotkla. Doplnila, že ostatné obecné objekty určené na kultúru a šport budú možno od januára fungovať v obmedzenom režime.

Pripomenula, že rozpočet na rok 2023 zatiaľ v obci nepripravovali. Jeho zostavovaním sa budú zaoberať v mesiacoch október a november. "Od štátu očakávame, že bude urgentne riešiť reguláciu cien energií. Zároveň čakáme, že prípadné zvýšené náklady najmä na financovanie škôl bude v plnej výške obciam refundovať," uzavrela starostka Zvolenskej Slatiny.