Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Obstarávanie na opatrenia na rieke Slatina sa blíži

Na archívnej snímke hasiči stavajú protipovodňové bariéry vo Zvolenskej Slatine v okrese Zvolen. Foto: TASR Ján Krošlák

Podľa oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie mohli záujemcovia svoje ponuky predkladať do 4. októbra. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bola cena.

Zvolenská Slatina 31. októbra (TASR) - Verejné obstarávanie na protipovodňové opatrenia vo Zvolenskej Slatine v okrese Zvolen sa blíži ku koncu. Komisia po otvorení vyhodnocuje ponuku uchádzača, ktorý sa umiestnil na prvom mieste. TASR to potvrdil hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Bocák.

Pripomenul, že v súčasnosti od neho ešte čakajú na doručenie dodatočného vysvetlenia. "Bezodkladne po ukončení vyhodnocovania ponúk a splnenia podmienok účasti budeme o verejnom obstarávaní informovať," zdôraznil.

Podľa oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie mohli záujemcovia svoje ponuky predkladať do 4. októbra. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bola cena. SVP verejné obstarávanie na stavebné práce opakuje. Úspešný uchádzač totiž nebol schopný pre prudký nárast cien stavebných materiálov splniť podmienky na zhotovenie stavby. "Pre aktuálne výkyvy na trhu so stavebným materiálom SVP rozhodol o tom, že do návrhu zmluvy o dielo zahrnie aj ustanovenia, ktoré upravujú spôsob indexácie jednotlivých cien," zhrnul hovorca vodohospodárov v lete.

Zvolenská Slatina je roky ohrozovaná povodňami. Spôsobuje ich vylievanie rieky Slatina a jej prítokov, ktorými sú Rybný potok a Slatinský potok. Všetky pretekajú stredom obce. Protipovodňové opatrenia však zatiaľ v obci nie sú. Samospráva ich ani robiť nemôže, pretože nie je správcom vodných tokov, investorom tak bude Slovenský vodohospodársky podnik.