Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Zvolenská technická univerzita sa chce zapojiť do auditu k bezpečnosti

Technická univerzita vo Zvolene, archívne foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa hovorcu univerzity sa vedenie univerzity dlhodobo zaoberá problematikou zavádzania príslušných bezpečnostných opatrení.

Zvolen 15. januára (TASR) - Technická univerzita vo Zvolene (TUZVO) sa plánuje zapojiť do pripravovaného bezpečnostného auditu v školách, ktorý pripravuje ministerstvo vnútra. Pre TASR to uviedol hovorca univerzity Ján Lichý.

Dodal, že jeho výsledky budú implementovať v následných opatreniach. "Tiež sa budeme uchádzať aj o podporu z verejných zdrojov na uskutočnenie potrebných opatrení," objasnil.

Podľa neho sa vedenie univerzity dlhodobo zaoberá problematikou zavádzania príslušných bezpečnostných opatrení. "Otázku bezpečnosti zamestnancov i študentov univerzity považujeme za mimoriadne dôležitú," spresnil. Pripomenul, že v minulosti tak zabezpečili centrálnu časť hlavnej budovy univerzity, ako aj vybrané priestory ostatných organizačných súčastí. TUZVO je pripravená pokračovať v takýchto opatreniach. "Zavádzať ich chce cielene, v snahe o maximálne zabezpečenie oprávnených prístupov do priestorov univerzity i pohybu v nich," zhrnul hovorca.

Ministerstvo vnútra (MV) SR informovalo, že pracovná skupina pripravuje bezpečnostný audit v školách, ktorý sa uskutoční formou dotazníka. Ten má poukázať na slabiny a medzery v zabezpečení konkrétnej školy. Téma bezpečnosti na školách sa stala aktuálne diskutovanou po decembrovej tragickej streľbe na Filozofickej fakulte Karlovej Univerzity v centre Prahy.