Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Zvolenské divadlo sa pripravuje na decembrové predstavenia

Na snímke Divadlo J. G. Tajovského vo Zvolene. Foto: TASR - Ján Krošlák

Svoju 73. divadelnú sezónu otvorilo na jeseň Divadlo Jozefa Gregora Tajovského Gogoľovou satirickou komédiou Revízor.

Zvolen 11. novembra (TASR) – Divadlo Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) vo Zvolene pokračuje vo svojej činnosti a pripravuje sa na decembrové predstavenia. Pre TASR to uviedla dramaturgička DJGT Uršuľa Turčanová.

Ako dodala, rovnako ako ďalšie divadlá, aj DJGT čelí nutným zmenám programu. "Vyzerá to, že toto obdobie ešte nejaký čas potrvá. K zmenám, zrušeným alebo nahradeným predstaveniam došlo na základe zdravotných indispozícií zamestnancov divadla," spomenula. "Záujem divákov pretrváva, i keď so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou eviduje divadlo obozretnosť najmä u rizikovejších skupín obyvateľstva," podotkla.

Podľa nej sa divadlo pri organizovaní predstavení riadi aktuálne platnými právnymi predpismi, Kultúrnym semaforom a COVID automatom, ktorý je priebežne aktualizovaný pre jednotlivé okresy Slovenska. "Od začiatku 73. divadelnej sezóny prešiel okres Zvolen od zelenej farby semaforu cez oranžovú, červenú a bordovú až ku čiernej, ktorá začne platiť od 15. novembra," zdôraznila. Pripomenula tiež, že DJGT odporúča divákom oboznámiť sa s aktuálne platnými pravidlami pred návštevou divadla, čím pomôžu hladkému priebehu predstavení.

Svoju 73. divadelnú sezónu otvorilo na jeseň Divadlo Jozefa Gregora Tajovského Gogoľovou satirickou komédiou Revízor. Tá prišla na dosky zvolenského divadla prvýkrát. "Spúšťačom bravúrnej špirály humorných situácií je náhodne odhalená kontrola štátneho revízora v dovtedy pokojnom provinčnom mestečku. Následná zámena postáv spôsobuje čoraz väčšie zemetrasenie v radoch vystrašených lokálnych úradníkov," poznamenala Turčanová a doplnila, že Revízor v úprave a réžii umeleckého šéfa DJGT Petra Palika je pre priaznivcov ruskej klasiky, a tiež pre divákov, ktorí majú radi spoločenskú satiru.