Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Zvolenskí poslanci si uctili pamiatku zvolenského rodáka Milana Lasicu

Na snímke fotografia a sviečky vo vchode do Štúdia L+S v Bratislave 19. júla 2021. Foto: TASR Dano Veselský

Humorista, dramatik, prozaik, textár, herec, režisér, moderátor a spevák Milan Lasica zomrel v nedeľu 18. júla vo veku 81 rokov.

Zvolen 20. júla (TASR) – Zvolenskí mestskí poslanci si pred rokovaním utorkového zastupiteľstva minútou ticha uctili pamiatku slovenského herca a zvolenského rodáka Milana Lasicu. „Odišiel jeden z najvýznamnejších Zvolenčanov. Jeho osobnosť, neodmysliteľne sa spájajúca s láskavým, inteligentným humorom, nám bude chýbať,“ poznamenala primátorka Lenka Balkovičová.

Milan Lasica sa narodil 3. februára 1940 vo Zvolene v rodine bankového úradníka, čoskoro sa však rodina presťahovala do Bratislavy, kde prežil väčšinu svojho života. Poslanec Matej Snopko prišiel počas rokovania s návrhom, aby Divadelnú ulicu vo Zvolene premenovali na Ulicu Milana Lasicu. Primátorka mu na to odpovedala, že sa to robí formou všeobecne záväzného nariadenia. „Bolo by dobré, dať písomný návrh a môžeme o tom rokovať na ďalšom zastupiteľstve,“ zhrnula.

Mesto Zvolen vlani Lasicovi osadilo spomienkovú dlaždicu pred Divadlo Jozefa Gregora Tajovského (DJGT). Okrem neho ich majú napríklad aj herec Andrej Mojžiš, ktorý ostal celý profesionálny život verný DJGT vo Zvolene. Ďalšia patrí rodákovi zo Zvolena, hercovi a divadelnému pedagógovi Jurajovi Slezáčkovi. Cieľom projektu je prezentácia osobností mesta, ktorých život, profesionálny výkon a cieľavedomá činnosť významne prispeli alebo prispievajú k obohateniu života spoločnosti.

Humorista, dramatik, prozaik, textár, herec, režisér, moderátor a spevák Milan Lasica zomrel v nedeľu 18. júla vo veku 81 rokov.