Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V nemocnici vo Zvolene platí zákaz návštev

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Do červenej fázy prešla v pondelok Základná škola Hrnčiarska vo Zvolene.

Zvolen 28. septembra (TASR) – Zvolenská nemocnica nemá v súčasnosti potvrdené prípady nákazy novým koronavírusom. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková, pod ktorú nemocnica patrí, toto zdravotnícke zariadenie nemá pozitívneho ani pacienta, ani zamestnanca. Aj napriek tomu však v nemocnici platí zákaz návštev. „Výnimku môže u pacientov v terminálnom štádiu povoliť riaditeľ nemocnice,“ dodala.

Podľa semafora okresov a počtu prírastkov je v súčasnosti mesto Zvolen v zelenej fáze. K 27. septembru eviduje tento región 41 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom. Susedné okresy - Detva, Krupina, Banská Štiavnica a Žiar nad Hronom sú tiež v zelenej fáze. Banská Bystrica, ktorá je susedným okresom na severe, je oranžová. Na juhu susedí Zvolen s okresom Veľký Krtíš, ktorý je v červenej fáze.

Do červenej fázy prešla v pondelok Základná škola Hrnčiarska vo Zvolene. Ochorenie COVID-19 potvrdili u žiakov školy, dve triedy sú v karanténe. Vyučovanie až do odvolania nebude ani v tanečnom odbore Základnej umeleckej školy na Nádvornej ulici. Riaditeľka Iveta Vitovská o tom informuje s tým, že učitelia odboru sú v karanténe.