Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Zvýšená chorobnosť vo Veľkom Krtíši a Brezne zatvorila tri školy

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

V tomto týždni oproti minulému je výskyt ARO vyšší takmer o 18 percent a chrípke podobných ochorení (CHPO) o 44 percent.

Banská Bystrica 2. decembra (TASR) – Zvýšená chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v Banskobystrickom samosprávnom kraji si vyžiadala prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v dvoch materských školách v okrese Veľký Krtíš a jednej základnej škole s materskou v okrese Brezno. Informovala o tom v piatok regionálna hygienička Zora Kľocová Adamčáková na webe Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici.

V tomto týždni oproti minulému je výskyt ARO vyšší takmer o 18 percent a chrípke podobných ochorení (CHPO) o 44 percent. RÚVZ zaznamenal 5981 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť 1554,29/100.000 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov. Najviac v okresoch Brezno a Banská Bystrica, najmenej v okrese Krupina. Z toho CHPO bolo 496, čo je chorobnosť 128,9/100.000 ľudí. Najvyššia je v okrese Brezno, v okresoch Krupina a Detva neevidujú žiadny výskyt. Lokálne epidémie CHPO zaznamenali v okresoch Brezno, Banská Bystrica, Banská Štiavnica a Poltár.