Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Rok divadla

BBD ponúka školám online záznamy predstavení a diskusie so žiakmi

Na archívnej snímke predstavenie Bratislavského bábkového divadla. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Divadlo ponúka aj možnosť online diskusie s hercami predstavenia, ktoré si trieda práve pozrela.

Bratislava 22. apríla (TASR) - Bratislavské bábkové divadlo (BBD) nachádza spôsoby, ako byť aj počas sprísnených podmienok blízko k svojim divákom. Najnovšie nadväzuje na obľúbené organizované predstavenia pre školy a škôlky a prenáša ich do online priestoru. TASR o tom informoval Stanislav Várady z BBD.

"Učitelia materských, základných a stredných škôl tak dostávajú možnosť obohatiť výučbu divadelným predstavením, ktoré je možné sledovať počas dištančnej výučby z domu, alebo spoločne či oddelene z triedy," dodal Várady s tým, že školy si môžu hromadne zakúpiť lístky napríklad na predstavenie Deduško v réžii slovinského tvorcu Matiju Solceho, Chronoškriatkovia v réžii Jakuba Maksymova, Popolvár od tvorcov z divadla Buchty a loutky alebo Neviditeľní v réžii Márie Danadovej a Moniky Kováčovej z nezávislého zoskupenia Odivo. Predstavenia sú vhodné pre rôzne vekové kategórie.

Divadlo ponúka aj možnosť online diskusie s hercami predstavenia, ktoré si trieda práve pozrela. "Herci sa so žiakmi spoja cez Zoom priamo z divadelnej scény a v rámci vyučovacej hodiny im priblížia pozadie vzniku inscenácie a zodpovedajú otázky o povolaní umelca a bábkoherca. Tieto diskusie sú zadarmo a sú vyjadrením podpory práce učiteľov počas pandémie," vysvetlil Várady. Bližšie informácie dostanú záujemcovia na skoly@babkovedivadlo.sk.