Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Rok divadla

Literárna jar O. Čiliaka je tento rok venovaná 100. výročiu SND

Na archívnej snímke historická budova Slovenského národného divadla. Foto: TASR/Marko Erd

Literárna súťaž je určená všetkým vekovým kategóriám, teda deťom, mládeži a dospelým vrátane seniorov.

Prievidza 14. januára (TASR) - Hornonitrianska knižnica (HNK) v Prievidzi vyhlásila 17. ročník literárnej súťaže Literárna jar Ondreja Čiliaka. Tento rok má podtitul Život je veľké divadlo a venovaná je 100. výročiu založenia Slovenského národného divadla (SND). Záujemcovia sa do nej môžu zapojiť do 20. marca. TASR informácie poskytla Božena Blaháčová z HNK v Prievidzi.

Literárna súťaž je určená všetkým vekovým kategóriám, teda deťom, mládeži a dospelým vrátane seniorov. Každý účastník môže zaslať alebo osobne doručiť tri až päť vlastných básní alebo jeden až tri prozaické útvary v rozsahu najviac päť strán v dvoch exemplároch. Téma a žáner sú ľubovoľné. Slávnostné vyhodnotenie sa uskutoční 29. marca v priestoroch knižnice.

Súťaž nesie meno po básnikovi, spisovateľovi, publicistovi a novinárovi Ondrejovi Čiliakovi, ktorý väčšinu svojho života prežil v Prievidzi. Pôsobil ako redaktor a šéfredaktor regionálnych novín, bol tiež dlhoročným predsedom Literárneho klubu Poet či zamestnancom prievidzskej knižnice. Je autorom desiatich básnických zbierok. Zomrel v máji 2012 vo veku 60 rokov.