Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Rok divadla

V Prievidzi sa predstavia ochotnícke súbory z hornej Nitry

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Na regionálnej postupovej súťaži a prehliadke Ochotnícke javisko, ktorá sa bude konať od 18. do 19. septembra, predstavia naštudovanie hier pre deti, mládež i dospelých.

Prievidza 9. septembra (TASR) - Regionálne kultúrne centrum (RKC), Dom kultúry a Art point v Prievidzi budú hostiť ochotnícke divadelné súbory z hornej Nitry. Na regionálnej postupovej súťaži a prehliadke Ochotnícke javisko, ktorá sa bude konať od 18. do 19. septembra, predstavia naštudovanie hier pre deti, mládež i dospelých. Informovala o tom Jana Hvojniková z RKC v Prievidzi.

Aktuálny ročník Ochotníckeho javiska otvorí 18. septembra dopoludnia v priestoroch RKC divadelná hra Zguriška MIX v podaní Divadla Z dvora z Bojníc. To sa tam večer predstaví i so svojou ďalšou hrou Pálfy a Júlia. Ochotníci z Divadla "A" a Divadla Shanti z Prievidze predvedú v priestoroch domu kultúry svoje naštudovanie hry od Jeana Baptista Poquelina - Moliéra Lakomec. Art point teatro ponúkne 19. septembra v Art pointe hru Patricka Nessa 7 minút po polnoci.

Podujatie je súčasťou celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky divadla dospelých hrajúcich pre deti Divadlo a deti, celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky neprofesionálneho divadla Belopotockého Mikuláš, ako i celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky neprofesionálneho divadla mladých FEDIM.