Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia FOTOPOROVNANIE: Bratislava VTEDY a TERAZ

FOTOPOROVNANIE: Potraviny predtým aj teraz. Spoznávate toto miesto?

Kombo snímka. Foto: Peter Šimončík/Ľ. Deák

Teraz.sk prináša ďalšie zo série fotoporovnaní v projekte Bratislava VTEDY a TERAZ.

Spravodajský portál Teraz.sk od októbra 2021, pokračuje na svojich stránkach v seriáli Bratislava VTEDY a TERAZ, ktorý sa v lete objavil v súvislosti s výročím vzniku bratislavskej mestskej časti Ružinov.

V rámci FOTOPOROVNANIA situácie vtedy a teraz sú snímky z archívu Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) konfrontované s aktuálnymi zábermi amatérskeho fotografa Ľubomíra Deáka, ktorému učarovali premeny jeho rodného mesta – Bratislavy. Deák fotí aktuálne snímky vždy z toho istého miesta a uhla pohľadu, aký prináša aj archívna historická fotografia.

31. mája 1981
Na archívnej snímke predajňa potravín na Togliattiho ulici, 31. mája 1981.V rokoch 6. päťročnice sa v Bratislave do nových bytov nasťahovalo takmer 80 000 občanov. Každý piaty občan hlavného mesta SSR bývav byte postavenom v tomto období. V rokoch 1976 - 80 sa stala jednou z ťažiskových lokalít výstavby Bratislavy Petržalka. Tu sa postavila prevažná časť - 16 247 bytov.
Foto: Peter Šimončík,


31. júla 2021
Na snímke potraviny na Romanovej ulici, 31. júla 2021. Dávnejšie sa tu nachádzala predajňa UNO, ale v súčasnosti tam nájdete potraviny TERNO.
Foto: Ľ. Deák