Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia FOTOPOROVNANIE: Bratislava VTEDY a TERAZ

Pred výstavbou mosta SNP zbúrali veslársky klub. Viete kde bol?

Kombo snímka. Foto: Š. Petráš/Ľubomír Deák

Teraz.sk prináša ďalšie zo série fotoporovnaní v projekte Bratislava VTEDY a TERAZ.

Spravodajský portál Teraz.sk vám opäť prináša na svojich stránkach nové fotografie v seriáli Bratislava VTEDY a TERAZ.

V rámci FOTOPOROVNANIA situácie vtedy a teraz sú snímky z archívu Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) konfrontované s aktuálnymi zábermi amatérskeho fotografa Ľubomíra Deáka, ktorému učarovali premeny jeho rodného mesta – Bratislavy. Deák fotí aktuálne snímky vždy z toho istého miesta a uhla pohľadu, aký prináša aj archívna historická fotografia. Dokonca, pri niektorých archívnych snímkach nájdete popis, ktorý bol napísaný v čase, kedy vznikla daná fotografia.

5. decembra 1967
Na archívnej snímke z 5. decembra 1967 maďarský veslársky klub pred rozobratím, ktorý už nikdy opätovne nepostavili.
Dnes predpoludním sa začala na pravom brehu Dunaja v bratislavskej Petržalke výstavba nového mostu. Prvú listinu o začatí stavby položil do základného kameňa podpredseda SNR minister Ing. František Barbírek (vpravo) a predseda MsNV Ing. arch. Milan Hladký. Prítomný bol povereník SNR pre stavebníctvo Ing. Ladislav Kompiš a ďalší predstavitelia nášho politického a hospodárskeho života. Generálnym dodávateľom stavby je bratislavský Doprastav, ktorému bude pomáhať celý rad podnikov.
Foto: TASR/Š. Petráš


6. november 2021
Snímka spod mosta SNP zo 6. novembra 2021. Nad fotografom, ktorý zachytil túto snímku, sa nachádza vyhliadková veža UFO. Po pravej strane preteká rieka Dunaj a vľavo sa nachádza areál Incheby Expo Bratislava.
Foto: Ľubomír Deák