Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia FOTOPOROVNANIE: Bratislava VTEDY a TERAZ

Takto vyzeral vstup do kina Slovan kedysi a teraz

Kombo snímka. Foto: Viliam Přibyl - ČTK/Ľubomír Deák

Teraz.sk prináša ďalšie zo série fotoporovnaní v projekte Bratislava VTEDY a TERAZ.

Spravodajský portál Teraz.sk vám opäť prináša na svojich stránkach nové fotografie v seriáli Bratislava VTEDY a TERAZ.

V rámci FOTOPOROVNANIA situácie vtedy a teraz sú snímky z archívu Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) konfrontované s aktuálnymi zábermi amatérskeho fotografa Ľubomíra Deáka, ktorému učarovali premeny jeho rodného mesta – Bratislavy. Deák fotí aktuálne snímky vždy z toho istého miesta a uhla pohľadu, aký prináša aj archívna historická fotografia. Dokonca, pri niektorých archívnych snímkach nájdete popis, ktorý bol napísaný v čase, kedy vznikla daná fotografia.

8. máj 1959
Na archívnej snímke z 9. mája 1959 vchod do kina Slovan.
Foto: Viliam Přibyl - ČTK

Dobový popis k fotografii: Slávnostná premiéra filmu Májové hviezdy v Bratislave
Na počesť 14. výročia oslobodenia našej vlasti Sovietskou armádou bola v kine Slovan v Bratislave slávnostná premiéra nového spoločného diela československých a sovietskych filmových pracovníkov, celovečerného filmu Májové hviezdy. Pred premietanom filmu obecenstvo búrlivým potleskom privítalo jeho tvorcov, sovietskych a československých filmových pracovníkov. Premiéra filmu Májové hviezdy bola v piatok 8.mája v kine Slovan v Bratislave.

9. ‎marec ‎2022
Na snímke z 9. marca 2022 vtedajší vchod do kina Slovan, ktorý je v súčasnosti vstupom do jednej z pobočiek rýchleho občerstvenia spoločnosti McDonald's.
Foto: Ľubomír Deák