Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia FOTOPOROVNANIE: Bratislava VTEDY a TERAZ

PARKOVACÍ DOM NA DRIEŇOVEJ, KTORÝ ZHOREL: Takto vyzeral pred požiarom

Kombo snímka. Foto: J. Lofaj - ČSTK/Ľubomír Deák

Teraz.sk prináša ďalšie zo série fotoporovnaní v projekte Bratislava VTEDY a TERAZ.

Spravodajský portál Teraz.sk vám prináša špeciálne fotoporovanie, ktoré je poznačené tragédiou z tohto týždňa. V sobotu (5. 3.) večer vypukol požiar v parkovacom dome na Drieňovej ulici v Bratislave. Masívne plamene zdemolovali nielen samotnú budovu, ale aj mnohé motorové vozidlá, ktoré v ňom parkovali. V rámci seriálu Bratislava VTEDY a TERAZ vám prinášame snímky parkovacieho domu, ako vyzeral počas výstavby, pred a aj po požiari.

Viac o spomínanom požiari nájdete TU: PARKOVACÍ DOM NA DRIEŇOVEJ ULICI: Požiar je pod kontrolou

V rámci FOTOPOROVNANIA situácie vtedy a teraz sú snímky z archívu Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) konfrontované s aktuálnymi zábermi amatérskeho fotografa Ľubomíra Deáka, ktorému učarovali premeny jeho rodného mesta – Bratislavy. Deák fotí aktuálne snímky vždy z toho istého miesta a uhla pohľadu, aký prináša aj archívna historická fotografia. Dokonca, pri niektorých archívnych snímkach nájdete popis, ktorý bol napísaný v čase, kedy vznikla daná fotografia.

29. apríl 1976
Na archívnej snímke z 29. apríla 1976 parkovací dom na Drieňovej ulici v Bratislave, ktorý bol v tom čase opravovňou autodružstva Drutechna.
Foto: J. Lofaj - ČSTK

Dobový popis k fotografii: Novú značkovú autoservisnú opravovňu autodružstva Drutechna odovzdali vo štvrtok 29. apríla za prítomnosti predsedu SZVD Branislava Bíroša a zástupcov podniku. Pohľad na budovu veľkogaráží, kde je umiestnený servis.


24. december 2019
Na snímke z 24. decembra 2019 parkovací dom na Drieňovej ulici v Bratislave.
Foto: Ľubomír Deák



8. marec 2022
Na snímke parkovací dom na Drieňovej ulicu po požiari, 8. marca 2022.
Foto: Ľubomír Deák



3. jún 1972
Na archívnej snímke z 3. júna 1972 výstavba parkovacieho domu na Drieňovej ulici v Bratislave.
Foto: ČSTK

Dobový popis k fotografii: Jedným z problémov, ktoré trápia obyvateľov Bratislavy, sú nedostatočné služby motoristom. Preto im výraznú pozornosť venuje aj volebný program obvodu Bratislava II. Na toto volebné obdobie v obvode naplánovali výstavbu veľkogaráží a servisov. Plány sa Už realizujú. Na Drieňovej ulici stavajú veľkogaráž pre 500 áut (na snímke) a na Herľanskej benzínové čerpadlo.


24. december 2019
Na snímke z 24. decembra 2019 parkovací dom na Drieňovej ulici v Bratislave.
Foto: Ľubomír Deák



8. marec 2022
Na snímke parkovací dom na Drieňovej ulicu po požiari, 8. marca 2022.
Foto: Ľubomír Deák



8. júl 1976
Na archívnej snímke z 8. júla 1976 parkovací dom na Drieňovej ulici v Bratislave, ktorý bol v tom čase prevádzkovaný ako opravovňa autodružstva Drutechna.
Foto: V. Andor - ČSTK

Dobový popis k fotografii: Nový autoservis Drutechny pre vozy Renault a Dacia v Bratislave na Drieňovej ulici, vybavený najmodernejšou technikou, je schopný poskytovať širokú škálu služieb motoristom. Zatiaľ robia diagnostiku a opravy: motora, geometrie, náprav, elektroinštalácie, svetiel. Výmenu olejov, vyvažovanie, mazanie, klampiarske a čalúnické práce a kompletné záručné i mimozáručné prehliadky. V budúcnosti budú robiť antikoroznu úpravu podvozkov a dutín. Ročne poskytnú služby za päť miliónov korún. Celkový pohlad na budovu, servis je na prízemí a v suteréne