Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

A. Bilecová požiadala o uvoľnenie z funkcie na ministerstve vnútra

Na archívnej snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Foto: TASR – Jaroslav Novák

Minister vnútra R. Mikulec jej rozhodnutie akceptuje.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Generálna tajomníčka služobného úradu Ministerstva vnútra (MV) SR Anna Bilecová informovala v utorok ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) o rozhodnutí požiadať o uvoľnenie z funkcie. Mikulec jej rozhodnutie akceptuje. TASR o tom informovala hovorkyňa MV SR Barbara Túrosová.

„Odmietam byť ďalej terčom verejného lynču vedeného bez akýchkoľvek relevantných dôkazov,“ uviedla Bilecová. Reaguje tak na otázky spojené s kauzou karuselového podvodu s DPH a jej kontaktom s obvineným Ladislavom P.

Minister vnútra jej rozhodnutie odstúpiť ocenil, keďže sa tak nebude spoločnosť ďalej polarizovať pochybnosťami o jej minulosti. V tlačovej správe však Mikulec tvrdí, že tieto pochybnosti neboli nijako preukázané. Jej odvolanie avizuje Mikulec navrhnúť na utorkovom rokovaní vlády SR.

Prepisy odposluchov obvineného Ladislava P. s Bilecovou sú podľa denníka Sme súčasťou vyšetrovacieho spisu karuselových podvodov, do ktorých sa zapojilo v rokoch 2007 až 2011 viac ako sto firiem a spôsobilo škodu štátu vo výške prevyšujúcej 70 miliónov eur. Denník upozorňuje, že spolupracujúci obvinený Milan Ch. mal českým policajtom vysvetliť prepisy odposluchov medzi Bilecovou a Ladislavom P. tak, že sa mali rozprávať o úplatku za kladne vybavené daňové kontroly. Bilecová tieto obvinenia odmietala a pôvodne navrhovala podstúpiť detektor lži.