Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Bučková: Rozsudok voči M.Kotlebovi je jediným spravodlivým rozhodnutím

Na snímke predseda ĽSNS Marian K. počas hlavného pojednávania na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku. Foto: TASR Jaroslav Novák

ŠTS uznal v pondelok predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu za vinného zo zločinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v prípade kontroverzných šekov Mariana Kotlebu na sumu 1488 eur je jediným spravodlivým rozhodnutím. Zároveň je zadosťučinením pre všetkých, z ktorých sa svojimi nenávistnými prejavmi a správaním snaží Kotleba urobiť občanov druhej kategórie. Splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity Andrea Bučková to uviedla na sociálnej sieti v reakcii na pondelkový (12. 10.) verdikt ŠTS, ktorý zatiaľ nie je právoplatný.

Fašizmus, extrémizmus a používanie nacistických symbolov, aj keď ho akokoľvek „zakryjete“, v našej spoločnosti podľa splnomocnenkyne nemá miesto. "Našou snahou bude, aby ani extrémistické politické strany nemali v našej spoločnosti miesto. Marianovi Kotlebovi sudkyňa včera ukázala, kde je miesto pre neho a pre všetkých, ktorí podporujú jeho názory," komentovala Bučková.

ŠTS uznal v pondelok predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu za vinného zo zločinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd. V kauze kontroverzných šekov ho odsúdili na štyri roky a štyri mesiace odňatia slobody. Tie by si mal odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Verdikt ŠTS nie je právoplatný. Je možné sa voči nemu odvolať na Najvyšší súd SR.