Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

A. Danko a S. Lavrov zdôraznili potrebu boja proti fašizmu

Na snímke sprava predseda NR SR Andrej Danko počas prijatia ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergeja Lavrova v Bratislave 5. decembra 2019. Foto: TASR Jaroslav Novák

Lavrov vyzdvihol dobré vzťahy Slovenska a Ruskej federácie, a to na úrovni rezortov diplomacie i parlamentov.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) prijal vo štvrtok ruského ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergeja Lavrova. Obaja ocenili vzťahy Slovenska s Ruskou federáciou na viacerých úrovniach a zdôraznili potrebu boja s fašizmom.

"Danko označil Lavrova za "sebe blízkeho človeka", s ktorým často diskutuje napríklad o tom, ako bojovať s novými trendmi. Spomenul napríklad boj s fašizmom. Danko dodal, že v tejto súvislosti Lavrova uistil, že nedovolí, aby na Slovensku vo voľbách vyhrali fašisti.



Lavrov vyzdvihol dobré vzťahy Slovenska a Ruskej federácie, a to na úrovni rezortov diplomacie i parlamentov. V súvislosti s blížiacimi sa oslavami úspechov Červenej armády v boji proti fašizmu. Zdôraznil potrebu pripomínať tieto udalosti najmä mladým ľuďom.

Ruský minister zároveň pozitívne zhodnotil návštevu Bratislavy. V metropole Slovenska sa v týchto dňoch zúčastňuje na Ministerskej rade Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).