Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

A. Danko: Pripomíname si udalosť toho, že sme sa zbavili fašizmu

Na snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná, minister obrany SR Peter Gajdoš počas pietneho aktu položenia vencov k Pamätníku obetiam II. svetovej vojny v Bratislave 8. mája 2019. Foto: TASR Pavol Zachar

Zároveň A. Danko poznamenal, že v súčasnosti treba rozlišovať medzi vlastenectvom a nacionalizmom.

Bratislava 8. mája (TASR) – Pripomíname si udalosť toho, že sme sa zbavili fašizmu a Slovensko bolo oslobodené. Povedal to v stredu predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko pri príležitosti 74. výročia ukončenia druhej svetovej vojny, ktoré si pripomenul pri pamätníku v Parku SNP v bratislavskom Líščom údolí.

"Dnes je jeden z najvýznamnejších dní, keď si každý slušný človek musí pripomínať udalosť toho, že sme sa zbavili fašizmu a Slovensko bolo oslobodené. Chcel som sa pokloniť pri takom neznámejšom pamätníku a ticho si pripomenúť históriu," uviedol na brífingu Danko.

Zároveň poznamenal, že v súčasnosti treba rozlišovať medzi vlastenectvom a nacionalizmom. "Možnože dnes je najvyšší čas rozlišovať, čo je vlastenectvo a čo je nacionalizmus," skonštatoval.

Na pietnej spomienke sa zúčastnili aj veľvyslanec Ruskej federácie na Slovensku Alexej Fedotov a viacerí členovia slovenského vládneho kabinetu. Danko následne odcestoval do Moskvy. Stretnúť sa má s predsedom ruskej Štátnej dumy Viačeslavom Volodinom a vo štvrtok (9. 5.) absolvuje slávnostnú vojenskú prehliadku pri príležitosti výročia ukončenia druhej svetovej vojny.