Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

A. Danko si v prípade jeho nehody počká na konečné rozhodnutie

Na snímke Andrej Danko. Foto: TASR Jakub Kotian

Výsledky skráteného policajného vyšetrovania, o ktorom v piatok informovala prokuratúra, ukázali, že v prípade Dankovej nehody nešlo o trestný čin a mohol sa dopustiť priestupku.

Bratislava 15. marca (TASR) - Podpredseda Národnej rady (NR) SR a líder SNS Andrej Danko si v prípade jeho januárovej dopravnej nehody počká na konečné rozhodnutie. Uviedol to pre TASR v reakcii na výsledky skráteného vyšetrovania, podľa ktorých nešlo o trestný čin a vec sa bude ďalej riešiť ako priestupok.



"Čas mi dáva za pravdu. Škodu som nahradil. Počkám si na konečné rozhodnutie vo veci a verím, že sa potvrdí aj to, že som mal právo odísť sa domov ošetriť," uviedol podpredseda parlamentu. Vyšetrovaním sa podľa neho potvrdilo, že semafor bol funkčný a nikomu sa nič nestalo. "Po konečnom uzavretí prípadu zverejním aj snímky zranenia, aby som definitívne bláznom ako Matovič a Sulík zapchal ústa," dodal.

Výsledky skráteného policajného vyšetrovania, o ktorom v piatok informovala prokuratúra, ukázali, že v prípade Dankovej nehody nešlo o trestný čin a mohol sa dopustiť priestupku. Príslušník bratislavského krajského dopravného inšpektorátu rozhodol o postúpení trestnej veci vedenej pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia okresnému dopravnému inšpektorátu v bratislavskej Dúbravke.