Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO: A. Danko chce, aby poslanci hlasovali o dôvere voči jeho osobe

Na snímke predseda NR SR Andrej Danko pred tlačovým vyhlásením v Bratislave 15. novembra 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Predseda parlamentu o podporu otvorenia schôdze požiada aj svojich koaličných partnerov.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) podporí otvorenie schôdze Národnej rady SR, na ktorej sa chce opozícia pokúsiť odvolať predsedu parlamentu Andreja Danka. Oznámil to Danko na štvrtkovom brífingu v parlamente. Šéf parlamentu chce, aby poslanci povedali, či mu dôverujú alebo nie. Priznáva, že dôvera v koalícii je naštrbená.

O podporu otvorenia schôdze požiada aj svojich koaličných partnerov. "Chcem, aby bola prejavená dôvera alebo nedôvera v moju osobu, a to aj ako predsedu parlamentu, ale aj koaličného partnera," vyhlásil Danko. Priznáva, že dôvera v koalícii je naštrbená. "Nezostáva mi nič iné, len na najbližšej schôdzi sa opäť o dôveru uchádzať. Bez koaličnej dôvery sa vládnuť a pracovať nedá," zdôraznil Danko.



Opakuje, že svoju rigoróznu prácu robil s najlepším vedomím a svedomím. "V súlade s vtedy platnými právnymi predpismi a technickými možnosťami vtedajšej doby," doplnil. Danko verí, že stále žijeme v právnom štáte, a že novinový článok či facebookový status nemôžu človeka bezdôvodne obviniť, odsúdiť a popraviť.