Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

A. Danko vyzýva na spájanie sa opozície, chce vytvoriť spoločný blok

Na snímke predseda SNS Andrej Danko. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Avizoval, že SNS osloví menšie relevantné politické strany s ponukou spojenia sa.

Bratislava 18. januára (TASR) - Mimoparlamentná SNS chce vytvoriť slovenský opozičný blok politických strán. Predseda strany Andrej Danko na sociálnej sieti avizoval, že chce rokovať s opozičnými stranami o spolupráci, cieľom má byť zabrániť súčasným koaličným stranám vrátiť sa k moci. Zároveň vyzval na účasť v sobotnom (21. 1.) referende. Zdôraznil, že aj od jeho výsledkov budú závisieť predčasné voľby do Národnej rady SR.

"Musíme vytvoriť slovenský opozičný blok. Verím, že potom už nebude žiadna šanca, aby sa títo ľudia vrátili," skonštatoval. Podľa vlastných slov rešpektuje rozhodnutie niektorých opozičných strán ísť do parlamentných volieb samostatne. Avizoval však, že SNS osloví menšie relevantné politické strany s ponukou spojenia sa.

Poukázal pritom na aktuálnu situáciu v krajine. Hovorí o deštrukcii štátu. Miesto toho, aby sa koaličné strany aj s SaS rozprávali o riešení problémov krajiny, vidieť podľa Danka už tretí rok len hádky a hašterenie. Potrebu vidí v rokovaní o tom, ako zastaviť tieto strany, aby sa nedostali opäť k moci. Aj o tom chce diskutovať so zástupcami Smeru-SD, Hlasu-SD a ďalších opozičných strán.