Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

STU a Ekonomická univerzita v Bratislave smerujú k zvýšeniu spolupráce

Na archívnej snímke nápis na budove, v ktorej sídli Rektorát Slovenskej technickej univerzity. Foto: TASR Jaroslav Novák

Diskusia vedení oboch univerzít vyústila k záveru smerujúcemu k podpísaniu memoranda o spolupráci medzi oboma vysokými školami.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Ekonomická univerzita v Bratislave a Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave plánujú posilniť spoluprácu. Možnosti vidia v riešení spoločných projektov či zlepšovaní vnímania oboch univerzít v spoločnosti. Vyplynulo to zo stretnutia vedúcich predstaviteľov oboch univerzít vo štvrtok 16. decembra na pôde Ekonomickej univerzity. Informuje o tom STU na svojom webe.

Kooperácia ekonomického sektora s priemyselným je z národohospodárskeho hľadiska silnou hybnou a motivačnou ekonomickou silou, osobitne žiaducou v rámci súčasnej priemyselnej revolúcie 4.0. Obe univerzity pri nej môžu zohrávať dôležitú úlohu, zhodli sa rektori Ekonomickej univerzity Ferdinand Daňo a STU Oliver Moravčík.

Hovorili o zintenzívnení spolupráce univerzít. Možné oblasti spolupráce sa podľa rektorov rysujú v rámci riešenia spoločných projektov či zlepšenia marketingu oboch univerzít.