Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

A. Kiska ocenil prácu Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku

Na snímke prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR - Pavol Zachar

Vo svojom príhovore členom Zastúpenia EK na Slovensku zdôraznil, že projekt Európskej únie vždy považoval a považuje od jeho vzniku za opodstatnený.

Bratislava 4. júna (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska poďakoval počas utorkovej návštevy Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku jeho tímu za dlhoročnú aktívnu činnosť v oblasti komunikácie európskych tém. Rovnako za intenzívnu prácu v období pred voľbami do európskeho parlamentu.

Vo svojom príhovore členom Zastúpenia EK na Slovensku zdôraznil, že projekt Európskej únie vždy považoval a považuje od jeho vzniku za opodstatnený. Slovensko podľa prezidenta vždy bolo a aj je plnohodnotnou súčasťou Európy.

V prípade odvedenej práce členov Zastúpenia EK na Slovensku upozornil aj na fakt, že nie je vždy plnohodnotne oceňovaná a jej výsledkom sa nezaslúžene dostáva menej pozornosti. "Počas svojho päťročného funkčného obdobia som od samého začiatku hovoril, že projekt Európskej únie má svoje opodstatnenie. Musíme sa spájať, aby mohlo prísť k riešeniam nielen politických otázok jednotlivých členských krajín", uviedol počas stretnutia Kiska.