Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

A. Kiska utorok vymenuje nového ministra hospodárstva V. Hudáka

Na snímke Vazil Hudák odpovedá na otázky novinárov v priestoroch parlamentu v Bratislave, 9. júna 2015. Foto: TASR/Michal Svítok

Na poste vymení ministra financií Petra Kažimíra, ktorý rezort hospodárstva dočasne riadi po aprílovom odstúpení Pavla Pavlisa. Hudák doteraz pôsobil ako štátny tajomník ministerstva financií.

Bratislava 15. júna (TASR) - Nového ministra hospodárstva Vazila Hudáka vymenuje prezident SR Andrej Kiska do funkcie v utorok (16.6.) o 9. hodine. Na poste vymení ministra financií Petra Kažimíra, ktorý rezort hospodárstva dočasne riadi po aprílovom odstúpení Pavla Pavlisa.

Hudák doteraz pôsobil ako štátny tajomník ministerstva financií. Z tejto funkcie ho vláda odvolala minulý týždeň v stredu (10.6.), v rovnaký deň premiér Robert Fico odoslal hlave štátu návrh na jeho vymenovanie.

Prioritou nového ministra hospodárstva bude podľa predsedu vlády najmä dostavba tretieho a štvrtého bloku Mochoviec a sledovanie snahy Enelu predať svoj 66-% podiel v Slovenských elektrárňach. Dôležité budú tiež úlohy súvisiace s ukončením činnosti Fondu národného majetku (FNM), ako aj lákanie zahraničných investorov.