Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

A. LÚČNY: Kampaň k referendu odkryla v ľuďoch veľa zlého

Na snímke voliči počas hlasovania v Referende 7. februára 2015 Foto: TASR/Milan Drozd

Lúčny bol jedným z prvých podporovateľov iniciatívy Povedzme nie nezmyselnému referendu.

Bratislava 7. februára (TASR) – Kampaň, ktorá sprevádzala referendum o rodine, odkryla veľa zla v ľuďoch, ktorých sme považovali za svoje autority, na druhej strane poukázala na ľudí, ktorých sme si doteraz veľmi nevšímali a ktorí sa dokázali vzoprieť tlaku okolia a poukázať na nespravodlivosť. Na stretnutí členov a sympatizantov občianskej iniciatívy "Povedzme nie nezmyselnému referendu" to uviedol publicista Andrej Lúčny, ktorý bol jedným z prvých podporovateľov iniciatívy.

Pri očakávaní výsledkov Lúčny povedal, že je zvedavý na prvé čísla. "Tie naznačia celkový výsledok, verím však, že referendum nebude platné," uviedol. Verí, že na referende sa zúčastnili i tí, ktorí tam išli zo strachu pred reakciou okolia. "Tí možno tie krížiky umiestnili prekvapujúco," poznamenal.

Občianska iniciatíva zorganizovala v centre Bratislavy stretnutie, na ktorom očakáva výsledky dnešného referenda. Svoju účasť na stretnutí prisľúbili aj viacerí politici, už pred pol desiatou prišiel Juraj Miškov, Richard Sulík i Juraj Droba. Prísť má aj poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Flašiková Beňová.