Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

A. Záborská: Pri problémoch EÚ netreba robiť paniku, ale riešiť ich

Anna Záborská, archívna snímka. Foto: TABLET.TV

Europoslankyňa si myslí, že niekedy im v rámci diskusie, napríklad o migračnej kríze, chýba trpezlivosť v rokovaniach, v diskusiách a pomenovanie vecí skutočným menom.

Štrasburg/Bratislava 29. júla (TASR) - Dlhoročná finančná a ekonomická kríza bola dosť vyčerpávajúca. Veľmi ťažko sa hľadalo riešenie. Potom nastúpila kríza migračná, hovorí sa o klimatických zmenách. V Európskej únii (EÚ) sa nahromadilo viac problémov. Myslí si to europoslankyňa Anna Záborská (KDH) z Európskej ľudovej strany. Pre TASR tak počas plenárnej schôdze Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu odpovedala na otázku, čo momentálne najviac trápi EÚ.

"Európska komisia už viac ako pred rokom predstavila päť možností, akými by sa mala EÚ uberať. Nakoniec týchto päť možností sa položilo bokom a predseda Európskej komisie to zhrnul vo svojom prejave o stave EÚ do budúcnosti len tým, že rešpektovať musíme každého, kto v EÚ je, a musíme robiť politiku spoločne," konštatovala.



Europoslankyňa si myslí, že niekedy im v rámci diskusie, napríklad o migračnej kríze, chýba trpezlivosť v rokovaniach, v diskusiách a pomenovanie vecí skutočným menom. "Žiadne prikrášľovanie nám nepomôže, pretože občania Únie to cítia, a je to len živná pôda pre rôzne extrémistické, či už pravicové alebo ľavicové strany, ktoré túto situáciu zneužívajú. Čiže nerobiť paniku, treba to riešiť. Nie je všetko v poriadku. Myslím si však, že budúcnosť EÚ to neohrozí. Je to len prechodné, možno skomplikovanie situácie, ktoré sa začalo v roku 2009. Únia prechádza veľmi ťažkými obdobiami a aj tá súčasná situácia je v mnohom pochopiteľná," uzavrela Záborská.