Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Absolútnym víťazom Junior Internet Amavet 2022 sa stal Simon Čarný

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V prezentácii mali súťažiaci presvedčiť členov odbornej hodnotiacej komisie o výnimočnosti toho ktorého projektu.

Bratislava 2. mája (TASR) - Absolútnym víťazom súťaže Junior Internet Amavet 2022 sa stal Simon Čarný s projektom dvojrozmernej plošinovej hry. TASR o tom za organizátorov súťaže informoval Ján Nemec.

Do v poradí 17. ročníka súťaže, ktorá sa konala v piatok (29. 4.) a v sobotu (30. 4.) v priestoroch Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) v Bratislave, sa zapojilo 52 žiakov so 44 projektmi, ktorí postúpili na celoslovenské finále.

V prezentácii mali súťažiaci presvedčiť členov odbornej hodnotiacej komisie o výnimočnosti toho ktorého projektu. Organizátori z Asociácii pre mládež, vedu a techniku (AMAVET) ponúkli zmerať si sily s rovesníkmi (ZŠ a SŠ) v šiestich kategóriách.

"V mene hodnotiacej komisie môžem konštatovať, že prezentované projekty boli na kvalitnej úrovni, prekvapili nás viaceré projekty od žiakov základných a stredných škôl. Prezentácie boli plynulé, svižné a niekedy až vysoko profesionálne," uviedol predseda hodnotiacej komisie Ľuboš Demovič.

Absolútny Junior Internet, takzvaný víťaz víťazov, sa stal projekt OmegaBot od Simona Čarného. Ide o dvojrozmernú plošinovú hru, ktorej cieľom je zachytiť vizuálny dizajn starších hier z 90-tych rokov použitím pixel artu a inovovať ju pomocou možností súčasných poznatkov a vylepšení.